top of page
  • Foto del escritorHomes. Igualitaris

Nou projecte de HI amb joves migrats


Foto recuperada de Pinterest


Homes Igualitaris inicia aquesta tardor un projecte de formació i reflexió en masculinitats amb joves migrats tutelats. Durant 5 setmanes estarem treballant amb 17 grups de nois en tot el territori català.


En aquest projecte treballem amb els nois diferents aspectes relacionats amb la masculinitat, com ara la construcció del gènere i els sistemes de desigualtat; els estereotips i els mandats de la masculinitat tradicional; la sexualitat i les relacions de parella; les violències masculines; la comunicació no violenta i la cura d’un mateix, dels altres, de l’entorn i del planeta, …


A cada sessió treballem críticament els mandats i privilegis masculins en relació als temes tractats i també mostrem models alternatius de masculinitat i maneres de relacionar-se des de la igualtat i la no violència.


Seguim la metodologia reflexiva i la perspectiva interseccional, incorporant la classe social i la dimensió cultural, ètnica, religiosa en l’anàlisi i reflexió de les masculinitats.

El mes d’agost vam poder pilotar el programa i la metodologia amb dos grups de joves de les comarques de Girona. Ara a finals de setembre iniciem el gruix de les intervencions.

Esperem que els aproximadament 170 nois que participaran puguin tenir l’oportunitat de compartir i conversar sobre les seves biografies, posant l'accent en aquells aspectes relacionats amb els seus aprenentatges com a homes.


El projecte “servei de formació en masculinitats adreçat a la població masculina de joves migrats a diversos municipis de Catalunya” s’encabeix dintre del Pacto de Estado contra la violència de género i es fa en coordinació amb la Secretaria de Migracions de la Generalitat de Catalunya.


13 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page